Wasinstructies Wollen Dekens & Plaids

Wol heeft uitstekende vuil afstotende eigenschappen waardoor het niet nodig is om het product vaak te wassen. Wol kan zichzelf reinigen en vuil blijft aan de buitenkant van het oppervlak door de natuurlijke oliën in de wol. Je kunt wol het beste buiten laten luchten op een dag met een hoge luchtvochtigheid/mistig weer. Mocht dit niet voldoende zijn dan vind je hieronder per producttype de wasinstructies.

Plaids gemaakt van lamswol & merino wol
Deze kunnen in de wasmachine op een wolwasprogramma gewassen worden. Max temperatuur 30°C Celsius. Apart wassen en op lage temperatuur strijken. Niet in de droger of blekende wasmiddelen gebruiken. Gebruik een speciaal wolwasmiddel maar geen wasverzachter. Wol kan krimpen door plotselinge temperatuur schommelingen. Hang wol dan ook niet in de zon te drogen of op de verwarming. Bij voorkeur in de schaduw laten drogen op een zomerse dag met wat wind, dat zorgt ervoor dat de wol mooi soepel droogt.

Wollen dekens
De wollen dekens kun je het beste door de stomerij laten reinigen. In geen geval de deken in de wasdroger drogen, laten weken (dan kan wol vervilten), blekende wasmiddelen of wasverzachter gebruiken. Wol kan krimpen door plotselinge temperatuur schommelingen. Hang wol dan ook niet in de zon te drogen of op de verwarming. Bij voorkeur in de schaduw laten drogen op een zomerse dag met wat wind, dat zorgt ervoor dat de wol mooi soepel droogt. Gebruik geen wasknijpers.

Onderhoud van wollen plaids en dekens
Wol gaat op den duur licht pillen dit komt door de wrijving op de plaid of deken. De uitstekende haartjes haken dan in elkaar en vormen een klein bolletje. Voorkom te veel pillen door niet op de plaid of deken te gaan zitten (permanente bankbekleding) en de plaid of deken niet als kussen te gebruiken. Je kunt de kleine bolletjes wol die ontstaan verwijderen met een pilkammetje. Een nieuw wollen product zal het snelst pillen omdat er meer uitstekende haartjes zijn die met elkaar de bolletjes kunnen vormen. Na een eerste behandeling met een pilkam zal het pillen minder worden.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start met typen en druk op Enter om te zoeken